O sikoa i Pale e toe fa'asao fa'asao!Mai le taimi nei e mafai ona tatou malaga i se "laumei saoasaoa"

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai le tele o sikola o feoaʻi e pei o le matagi i auala ma auala o Farani, ma o loʻo faʻateleina fefaʻasoaaʻi.scootersi luga o auala.Tutu i luga o le laupapa, e mafai e tagata talavou ona fiafia i le lagona o le saoasaoa i le na o sina gaioiga o latou lima.
A tele taavale ma televave le saoasaoa, e masani lava ona tutupu faʻalavelave, aemaise lava i nofoaga e mafiafia ai tagata savavali ma auala vaapiapi.Ua avea le au sikuti ma "fasioti auala" ma fete'ena'i ma tagata e tupu soo.Ia Iuni o le tausaga nei, na lavea ai e se scooter se tasi i Pale!(O le tupulaga fou a Portal o “tagata fasioti tagata i luga o le alatele”: O se tamaʻitaʻi savali i Pale na lavea ma oti e se siʻu eletise! Faʻaeteete i nei amioga "sai"!)
O lea la, ua iu lava ina faia e le malo se gaioiga e faasaga i tagata faʻasoa sikuti i luga o auala!
Faagesegese, tagata uma!!
E te mana'o e tuuga i luga o se sikuter?E le faatagaina!

 

Mai le taimi nei, e mafai ona e "faʻagesegese" i nofoaga e pei o Pale!
Amata mai le aso 15 o Novema (i le Aso Gafua nei), o le tele o eria i Pale o le a fa'atulafonoina tapula'a i luga o sikola fa'asoa.
O le 15,000 fefaʻasoaaʻi scooters o loʻo galulue i 662 eria o le laumua o loʻo i ai le tapulaa maualuga o le saoasaoa o le 10km / h, faʻatasi ai ma le maualuga maualuga o le 5km / h i paka ma togalaau ma 20km / h isi nofoaga.
O a ituaiga o sikola fa'asoa e fa'asaina?
Fai mai le malo o Pale, o le 15,000 faʻatapulaʻaina sikola faʻasoa o le a tufatufa atu i le tolu faʻatautaia: Lime, Dott ma Tiers.

O fea vaega e fa'asaina?
O nofoaga fa'atapula'aina o le tele o nofoaga e maualuga ai le tele o tagata savavali, e masani ona aofia ai paka, togalaau, auala ma a'oga, maota o le taulaga, nofoaga o tapuaiga, auala savali ma nofoaga fa'atau pisinisi, e aofia ai ae le gata i le Bastille, Place de la Repubblica, Trocadéro. Nofoaga, Luxembourg Garden, Tuileries Garden, Les Invalides, Chaumont Parc ma Père Lachaise Cemetery e taʻu mai ai ni nai.
Ioe, e mafai foʻi ona e vaʻai i "vaega faʻatapulaʻaina o le saoasaoa" sili atu ona vave ma faigofie i luga o faʻaoga a nei kamupani e tolu.O le mea lea, mai le taimi nei, pe a faʻaaogaina nei ituaiga e tolu o fefaʻasoaaʻi scooters, e tatau ona e gauai atu i le maualuga o le saoasaoa tapulaa i vaega eseese!
O le a le mea e tupu pe a ou saoasaoa?
Atonu o loo fesili mai nisi o uo, e mafai ona iloa mai lo'u saoasaoa?
O le tali o le Ioe!

 

O le 15,000 scooters o loʻo faʻapipiʻiina i le GPS system e auina atu ai le nofoaga o le scooter i le 'auʻaunaga a le tagata faʻatautaia (Lime, Dott poʻo Tiers) i le sefululima sekone.Pe a ulu atu se scooter i se nofoaga fa'asao saosaoa, o le faiga fa'aogaina e fa'atusatusa lona saoasaoa i le maualuga o le saoasaoa fa'atagaina i totonu o le eria.Afai e iloa le saoasaoa, o le faiga faʻaogaina o le a faʻatapulaʻaina le saoasaoa o le scooter.
E tutusa lea ma le fa'apipi'iina o se "autometi taofi" i luga o se sikuter.O le taimi lava e saosaoa ai, o le a le mafai ona e ta'avale vave tusa lava pe e te mana'o ai.O le mea lea, o le a le faʻatagaina oe e le faʻalapotopotoga e faʻavave!

 

E iai fo'i tapulaa saosaoa a ta'avale ta'avale a le tagata lava ia?
Ioe, o nei scooters ua fa'apipi'iina i le "autome speed limit" galuega e na'o le tolu ituaiga o sikola fa'asoa o lo'o ta'ua i luga.
O i latou e fa'atau a latou lava laupapa e mafai ona fa'aauau ona malaga i le eria o Pale i le saoasaoa e 25km/h.
Fai mai le malo o le taulaga, e mafai ona faʻalauteleina nofoaga faʻatapulaʻa saoasaoa i le lumanaʻi, ma o le a latou faʻaauau pea ona faʻateleina le galulue faʻatasi ma le au faʻatautaia scooter, ma le faʻamoemoe e taofia faʻapitoa ni tagata se toʻalua mai le faʻaaogaina o le scooter e tasi i le taimi e tasi, poʻo le ave taavale i lalo o le malosi.(Lenei...faʻafefea ona puipuia??)
O le taimi lava na oʻo mai ai lenei fua faʻatapulaʻa saoasaoa, e pei ona faʻamoemoeina, na amata loa ona talanoaina ma le vevela e Farani.
Taofi le see, e sili le savali!
Ole saoasaoa fa'atapula'a ole 10km/h, o le mea moni e telegese tele mo tupulaga talavou e tulituliloa le saoasaoa!I lenei saoasaoa, e sili atu le aua le see ma savali vave…
Toe foʻi i aso o savali, tietie asini ma tietie solofanua.

 


Taimi meli: Oke-12-2023

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli